ZAŠTO TUŽIOCU SMETA SLIKA ŽRTVE? ZAŠTO SE TUŽILAC PLAŠI GRAĐANA?

Nikada u istoriji nije zabilježen slučaj da tužiocu smeta slika žrtve.Tužilac je taj koji u sudskom procesu štiti interes žrtve i porodice žrtve. Odnosno, tako bi trebalo da bude. Kada se radi o slučaju ubistva Davida Dragičevića to pravilo ne važi. Pa je banjalučko Okružno tužilaštvo umjesto da riješi slučaj ubistva radilo sve da isto zataška. Postupajući i sveprisutni tužilac Dalibor Vrećo. Čovjek koji je tri godine vodio navodnu istragu o ubistvu Davida Dragičevića, tražio je da se zabrani unošenje slike ubijenog mladića u sudnicu. Ovaj presedan koji do sada nije zabilježen u sudskoj praksi desio se u Osnovnom sudu u Banjaluci na suđenju dvojici krim tehničara( Bošnjak-Marjanac).

Tužilac Vrećo je takođe od sudske policije tražio zaštitu. U smislu da se spriječe članice grupe koje prisustvuju suđenju da priđu tužiocu., čak i u sudnici prilikom preuzimanja zapisnika. Apsurd apsurdnog tužioca apsurdnog tužilaštva. Zašto toliki strah od Davidovog lika? Zašto toliki strah od članova grupe Pravda za Davida?

Dalibore Vrećo- vrećo.

Znamo da je tvoj strah opravdan. I ti to znaš. Bježati od pravde se može, ali se pobjeći ne može. Tačno je da po sadašnjim zakonskim rješenjima tužioci ne mogu pred sudom odgovarati za svoje odluke. Ali to te neće zaštititi jer se taj zakon odnosi samo na tužilačke postupke i odluke koje su u skladu sa ustavom i zakonom. Naš ustav nigdje ne predviđa mogućnost da postupajući tužilac zataškava ubistvo, blati ugled žrtve i štiti ubice. Vrećo spavaš li mirno? Znamo da ne spavaš. Šetaš li gradom mirno i slobodno? Znamo da ne šetaš. A zašto je to tako? Bojiš se Dalibore Vrećo onih za čiji račun si se upustio u najteži oblik kriminala. Zloupotrijebivši funkciju tužioca da bi zaštitio ubice.

Suđenje tehničarima koji su bacili Davidov donji veš i tako uništili dokazni materijal je obična farsa. Farsa i predstava za javnost koja za cilj ima donošenje oslobađajuće presude tehničarima i sudsku potvrdu vaše tvrdnje da donji veš nije dokaz. Da je to istina postalo je jasno kada se po odluci tužioca Vreće na optuženičkoj klupi nije našao inspektor Siniša Kojdić. Inspektor koji je direktno nadređen dvojici optuženih krim tehničara i koji je naredio bacanje dokaznog materijala. U ovom se sudskom procesu i sam tužilac Dalibor Vrećo nalazi u sukobu interesa. I nikako ne bi smio biti postupajući tužilac. Međutim korumpirani pravosudni sistem je odbio sve zahtjeve za smjenu tužioca Vreće i tako nastavio projekat zataškavanja ubistva Davida Dragičevića.

Grupa Pravda za Davida će u narednom periodu preduzeti sve neophodne korake da bi spriječila eventualni nastavak manipulacije istragom. Kao i dodatno razvlačenje istrage jer vremena više nema.

Oprosta i zaborava nema.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.