ZAŠTO NOLE? A BIO SI VELIKI

Priliči li jednom od najvećih sportista današnjice izlet dizanja rejtinga jednom od posljednjih evropskih diktatora.
Novak Đoković je svakako ušao u istoriju kao jedan od najboljih svjetskih tenisera. Ponosan Srbin ali i kosmopolita koji gradi mostove širom planete. Čovjek koji je postao idol mladim ljudima u većini EX YU republika. I upravo iz tog razloga ovaj nepromišljeni potez ima veliku težinu.

Da li je Đoković znao u kakvom društvu će se naći pa je dva dana pred svadbu skupljao potrebnu energiju u Visočkim piramidama kojima je oduševljen? Ili je velikan sporta svjesno pružio podršku tlačitelju sopstvenog naroda?
Da li je velikom Noletu bilo ugodno uz muziku harmonikaša iz pakla Siniše Kojdića. Inspektora MUP-a duboko upletenog u zataškavanje ubistva Davida Dragičevića.

Na ova pitanja vjerovatno nikada nećemo dobiti odgovore.
Diktator kao i svi svjetski diktatori prije njega ne bira načine da promoviše sebe i svoju porodicu . Pa smo tako svjedoci kako se diktator i njegovi poslušnici preko noći pretvaraju u “humanitarce” koji brinu o djeci. Posjećuju ugrožene porodice. Diktator postaje kum djeci za kojom ga nije briga. Djeci čije su porodice siromašne upravo zbog nakaradnog sistema koji je stvorio veliki vođa. Djeci koja ako se razbole jedinu nadu za izliječenje mogu tražiti u dobrim ljudima i sms porukama.

Ako se veliki vođa ne libi iskoristiti siromašnu djecu za svoju promociju zašto bi mu bio problem iskoristiti jednog Novaka Đokovića.
Da li je Đoković želio pružiti podršku diktatoru ili je doveden pred svršen čin? To ne znamo.
Da li je mogao izbjeći slikanje sa diktatorom? Vjerovatno nije. Ali je trebao i morao. Zašto nije?
Ipak planetarno poznata osoba mora više pažnje posvetiti svojim postupcima i potezima u javnosti.


Ovako je mladim ljudima prenio ružnu poruku promocije diktatora koji zbog svojih interesa onemogućava napredak sopstvenom narodu. Diktatora čiji režim aktivno progoni roditelje ubijenog Davida Dragičevića. Diktatora čiji režim štiti ubice, a hapsi časne građane koji imaju samo jedan zahtjev. Zahtjev za pravnom državom u kojoj su svi jednaki pred zakonom.

David će dobiti pravdu. To se mora desiti. Obraz je ono što mnoge javne ličnosti nisu uspjeli sačuvati.
Zaborava i oprosta nema.
PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.