UPUĆENA ŽALBA NA RAD UREDA DISCIPLINSKOG TUŽIOCA

Udruženje građana „Put Pravde“ Banja Luka, Bosna i Hercegovina, osnovanog od  strane aktivista ljudskih prava „Pravda za Davida“ i humanitarne organizacije „Pravda za Davida i svu djecu  Bosne i Hercegovine”, uputilo je žalbu Instituciji ombudsmana za ljudska prava u BIH koja se odnosi  na rad Ureda disciplinskog tužioca.

Iz UG navode da su dana, 24. 02. 2022. godine poslali zahtjev za pristup informacijama Uredu disciplinskog tužioca koji se odnosi na analizu podataka monitoring tužilačkih odluka koju sprovode u sklopu projekta “Antikorupcijska kampanja i podizanje svijesti javnosti o radu Tužilaštva u Republici Srpskoj”, te da su im potrebni konkretni podaci kako bi što relevantnije i transparentnije sproveli navedenu aktivnost i na osnovu kojih bi mogli zaključiti navedeno istraživanje.

“S obzirom da je prošlo više od 15 dana od kako smo uputili zahtjev za pristup informacijama, te da nismo dobili nikakvu povratnu informaciju od Ureda disciplinskog tužioca, uputili smo urgenciju navedenoj instituciji i žalili smo se Instituciji ombudsmana za ljudska prava u BIH od koje očekujemo da će koristiti svoja ovlaštenja i autoritete kako bismo u što kraćem roku dobili tražene informacije”, rekli su iz Pravde za Davida

One Reply to “UPUĆENA ŽALBA NA RAD UREDA DISCIPLINSKOG TUŽIOCA”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.