Uhapšena osoba iz Banjaluke osumnjičena za visokotehnološki kriminal

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) su u okviru operativne akcije kodnog naziva “KUPA” lišili slobode osobu A. B. iz Banjaluke za koju postoje osnovi sumnje da je u prethodnom vremenskom periodu izvršila više krivičnih djela visokotehnološkog kriminala, javlja Anadolu Agency (AA).

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2019/04/dosje-aljosa-borkovic-uloga-laznog.html?m=1&fbclid=IwAR0Y9aIFhshB_0bFI0aJLkeB-GchUOp3WRuQQP7uxXWKWurMZplJdEA4kgg

Kako je saopšteno iz MUP-a RS u pitanju su krivična djela “Neovlašteno presretanje računalnih podataka”, “Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne” i “Iznuda” iz Krivičnog zakona Republike Hrvatske, a na štetu pravnog lica Republike Hrvatske i drugih.

“U ovim aktivnostima, a po naredbi nadležnog suda, izvršeni su pretresi na tri lokacije koje koristi lice lišeno slobode i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to: veći broj HARD diskova, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela”, navode iz MUP-a RS-a.

Dodaju da će protiv ove osobe biti podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima postupajućem tužilaštvu.

Buka magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.