Tužiteljica Gordana Mijatović navodno vodi predmet po prijavi protiv devet policijskih službenika

Ozren Perduv je 8. januara 2020. godine podnio krivičnu prijavu protiv 9 policijskih službenika zbog dešavanja 30. decembra 2018. godine. Tada su  policijski službenici jurili građane Banja Luke kao divlje zvijeri. 

Tada su priveli veliki broj aktivista, između ostalih i Sofiju Grmušu. Uglednu aktivistkinju Danielu Ratešić su uhapsili u Kubani i lišili je slobode. Ozrena Perduva su uhapsili u  kući u pola 2 ujutro. 

Tužiteljica Okružnog javnog Tužilaštva koja je dobila predmet je  Gordana Mijatović. Ona je taj predmet dobila samo formalno i nakon dvije godine nije uradila apsolutno ništa. Ozren Perduv je dva puta upućivao dopis Okružnom javnom Tužilaštvu Banja Luka. 

Prvi put nije dobio nikakav odgovor pa je uputio dopis Ombudsmanu Bosne i Hercegovine koji su kontaktirali Okružno javno Tužilaštvo Banja Luka. Želimir Lepir je tada poslao odgovor da je izvršio uvid i da je dogovorio da Gordana Mijatović preuzme predmet. Takođe je rekao da je predmet u fazi istrage i da će uskoro biti donesena tužilačka odluka. To je bilo u septembru prosle godine. Prošlo je 5 mjeseci i još uvijek nema nikakvog odgovora. 

Ozren Perduv je 2. februara ponovo poslao dopis Gordani Mijatović gdje je na kraju rekao da će je prijaviti kancelariji disciplinskog tužioca, da će sve medije obavijestiti o njenom radu, odnosno neradu i da će lično organizovati proteste ispred Tužilaštva. Ovaj put, odgovor je dobio nakon dva dana gdje Gordana Mijatović kaže da je tu za svaku vrstu kontakta. 

Aktivistima Pravde za Davida nije potreban nikakav kontakt već samo da ona radi svoj posao koji nije radila godinu dana. Gordana Mijatović u odgovoru ističe da mora sprovesti dodatne radnje.

Aktivista Pravde za Davida, Dino Maksimović  je prije par dana dobio poziv od Gordane Mijatović koji ima veze sa tim predmetom. Od njega se traži  da dođe u Tužilaštvo i  bude svjedok 18. februara 2021. u 12 časova. Poziv je dobila i aktivistkinja i predsjednica udruženja građana “Put Pravde” Sofija Grmuša. Aktivisti će vrlo rado otići na zakazan termin u Okružno javno Tužilaštvo Banja Luka. 

Ozren Perduv je takođe uputio dopis Tužiteljici Okružnog javno Tužilaštva Banja Luka, Tanji Mrđi koja vodi postupak protiv  Davora Dragičevića, Ozrena Perduva i Sofije Grmuše. Tužiteljica Okružnog javno Tužilaštva Banja Luka, Tanja Mrđa je takođe odgovorila u roku od jednog dana. Tanja Mrđa je treći Tužilac koji vodi ovaj predmet. Tužilac Okružnog javnog Tužilaštva Banja Luka, Goran Rakić je vodio postupke protiv pet aktivista Petra Perduva, Borislava Želića, Rade Šljivića. Ni on nije uspio izaci na kraj sa predmetom pa je taj predmet preuzela Žana Bojić. Ni ona nije uspjela pa je sada predmet kod Tanje Mrđe. Tanja Mrđa kaže da je premet jako kompleksan 🙂 🙂 Ako je ovo kompleksno….koliko je po njenom mišljenju kompleksan predmet organizovanog ubistva Davida Dragičevića? Otvoreno je pitamo?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.