Tužilaštvo Osnovnom sudu nije dostavilo dokaz da tužilac Dalibor Vrećo ima koronu

Prošlosedmični početak suđenja inspektorima banjalučke Policijske uprave Zoranu Bošnjaku i Mikici Marijancu pomjeren je za 17. jun jer se na zakazanom glavnom ročištu pred banjalučkim Osnovnim sudom nije pojavio niko od predstavnika banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Tužilaštvo je Sud pismeno obavijestilo da postupajući tužilac, Dalibor Vrećo, ima koronu a da zbog manjka tužilaca Tužilaštvo nije uspjelo pronaći adekvatnu zamjenu. Postupajući sudija Radmila Medaković je na odgođenom ročištu rekla da je Sud u datoj situaciji nemoćan i da mora da odgodi ročište.

Međutim, iz Osnovnog suda u Banjaluci, za Gerila info potvrđuju da Okružno tužilaštvo Banjaluka tom sudu nije dostavilo dokaz da postupajući sudija ima virus koronu.

Izvršenim uvidom u CMS sistem ( Sistem za automatsko upravljanje predmetima) utvrdili smo da uz podnesak Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nije dostavljen dokaz da tužilac Vrećo Dalibor ima koronu, odgovorili su nam iz banjalučkog Osnovnog suda.

Inače, inspektorima Marijancu i Bošnjaku sudi se po optužnici za krivično djelo spriječavanje dokazivanja u predmetu Dragičević. Advokat jednog od optuženih, Damir Alagić, rekao je na sudu da je interes njegovog branjenika da suđenje počne što prije. Oni su se, ranije, izjasnili da nisu krivi.

Predmet može da uđe u apsolutnu zastaru ukoliko ne bude pravosnažno okončan u naredne tri godine.

Grupa “Pravda za Davida” pred početak suđenja 21. aprila okupila se ispred banjalučkog Osnovnog suda. Građani okupljeni oko ove neformalne grupe negodovali su što je postupajući tužilac u ovom slučaju Dalibor Vrećo. Oni podsjećaju da je taj tužilac vodio istragu ubistva Davida Dragićevića a vjeruju da je on jedan od onih koji je opstruisao istragu.

Istraga ubistva Davida Dragičevića, koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo, za gotovo tri godine koliko je trajala nije dala nikakve rezultate. Predmet je prije nekoliko dana u potpunosti preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

GERILA info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.