Tužilac Aleksandar Simonović odgovara nakon godinu dana na upućen dopis

1110 dana Pravde za Davida. Nažalost toliko se dana obilježava, a i dalje nema pravde i istine. Tokom svakodnevnog okupljanja izjavu je dao predsjednik političke partije “Pokret Pravde”, Ozren Perduv: 

“Danas smo Zaim Šibić i ja, Ozren Perduv, dobili oslobađajuće presude za ona ponavljajuća suđenja. Ta suđenja su bila negdje pred kraj marta 23. i 24. marta. I evo sad smo po ne znam koji put oslobođeni. Mi pretpostavljamo da ce se Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo žaliti.”

“Ima jos nešto ali prvo moram napraviti uvod. 

Sofija je zajedno sa Aleksandrom podnijela krivičnu prijavu protiv Miše Volfa i ostalih, zato što su ih 30.11.2019. godine oni tjerali sa klupe ovdje na Trgu. Osnovnom sudu je podnesena tužba zbog diskriminacije, a onda je ta tužba proširena dodatnim dokazima. Osnovni sud je donio presudu gdje je uvažio tužbu i konstatovao da jeste bila počinjena kontinuirana, višestruka i neposredna diskriminacija prema Sofiji i Aleksandri. Takođe njih dvije su podnijele i krivičnu prijavu protiv Miše Volfa i ostalih i to konkretno zbog tog događaja. Ta tužba je podnesena 14.2.2020. godine. Znači prošlo je više od godinu dana. 

Saznali smo broj predmeta i ko je postupajući tužilac na tom predmetu, Aleksandar Simonović. 

Sofija je 25.2.2021. godine uputila dopis tužiocu Aleksandru Simonoviću gdje je tražila informaciju o tome šta se dešava sa tim predmetom i u kojoj fazi je taj predmet. I ovo je zaista nevjerovatno, Sofija dobija odgovor od Aleksandra Simonovića u kojem on kaže sledeće:

“Obavještavamo vas da je Okružno javno tužilaštvo uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih informacija, obavještenja i izjava za Policijsku upravu BanjaLuka”.  

“Znači nakon godinu dana i to nakon što ga je Sofija upitala šta se dešava sa predmetom on konstatuje da je poslat zahtjev za prikupljanje potrebnih informacija i obavještenja. Ja ovo zaista ne mogu vjerovati. Godinu dana je prošlo i šta je ovaj čovjek uradio, ništa, poslao zahtjev. To je trebao uraditi čim je dobio predmet i dobiti povratne informacije u roku od 7 dana. 

Postavlja se pitanje kada je on uopšte uputio taj zahtjev policiji. Ovo je nevjerovatno. Umjesto da su određeni ljudi lišeni slobode, da je nekim ljudima određen pritvor, da je spremna optužnica, da je poslana na sud itd. Moj savjet je da se Sofija javi ovom Simonoviću, a doćićemo mi i pred Tužilaštvo i zbog Aleksandra. Pozvaćemo medije i pokazati šta ti je odgovorio u ovom dopisu i prijaviti ga kancelariji disciplinskog tužioca i to ćemo mu napomenuti u sledećem dopisu. Pravićemo proteste ispred Tužilaštva. Hoćemo. Pa nek pozovu tu policiju kojoj su uputili zahtjev. Ovo je stvarno sramota. Katastrofa. A pri tom, Osnovni sud je završio sve. Bilo je i pripremno ročiste i glavna rasprava i završna riječ i donesena je i presuda. A ovaj čovjek, Aleksandar Simonović je uputio tamo neki zahtjev i to smo tek saznali nakon što si ti upitala i poslala dopis. To bi blio to za večeras.

Hvala i vidimo se sutra, na istom mjestu u isto vrijeme.”

3 Replies to “Tužilac Aleksandar Simonović odgovara nakon godinu dana na upućen dopis”

  1. SIMONOVIĆU, dao si zakletvu da češ braniti RS od kriminalaca i korupcije, a ti braniš kriminalce, sramota i boga i naroda, smiješ li se pogledat'u špiglu, pošto obraz tužioće??? SRAM TE BILO!
    TAKO SE NE BRANI SVOJA REPUBLIKA, TAKO SE NE ZARAĐUJE HLJEB SVOJ NASUŠNI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.