To smo mi PRAVDA ZA DAVIDA

Grupa Pravda za Davida nastala je u trenutku kada je postalo kristalno jasno da institucije koje imaju ustavnu obavezu provođenja vladavine prava zataškavaju ubistvo Davida Dragičevića. Osnovni cilj višegodišnje borbe koju grupa Pravda za Davida vodi je pronalaženje, lišavanje slobode i procesuiranje odgovornih za otmicu, ubistvo i zataškavanje ubistva Davida Dragičevića. 

Aktivnosti koje se provode preko UG Put Pravde-Pravda za Davida  i humanitarne organizacije „Pravda za Davida i svu djecu  Bosne i Hercegovine”, Beč, Austrija, osnovane od strane roditelja ubijenog Davida Dragičevića prvenstveno su usmjerene na svakodnevne kontakte sa jasnim zahtjevima koji se upućuju pravosudnim organima na nivou entiteta i države, ali i svim relevantnim faktorima u zemlji i inostranstvu.

I danas četiri godine poslije naša borba još uvijek traje. Ali sada na mnogo višem nivou nego je to bilo u početku. Odrasli smo, naučili i postali neko koga uvažavaju međunarodne institucije i zvaničnici. Zaista nemamo nikakve sumnje da će u konačnici pravda biti zadovoljena. Ono u čemu se slažu stručnjaci iz oblasti bezbjednosti i prava je činjenica da je dosadašnji rad aktivista grupe Pravda za Davida od našeg grada ali i države načinio bezbjednije mjesto za život. Razlog tome je to što su kriminalne organizacije ali i pravosuđe shvatili da je vrijeme ćutanja i nekažnjenih ubistava nepovratno prošlo.

David će dobiti pravdu, a ubice zaslužene kazne što je samo po sebi garancija i pretpostavka za povratak društva životu dostojnom čovjeka u srcu Evrope.

PRAVDA ZA DAVIDA

One Reply to “To smo mi PRAVDA ZA DAVIDA”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.