SUD ODBACIO ZAHTJEV ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTPUKA. MUP SE ŽALIO.

Pravda za Davida je dana 21.05.2022.  uputila zahtjev za pristup informacijama Osnovnom sudu, te policijskoj stanici Laktaši u kojem su tražili da im se dostave informacije vezano za bespravna privođenja i oduzimanja zastava sa likom ubijenog Davida Dragičevića.

Dana, 30.6. 2020. godine policija u Laktašima je neosnovano privela dvoje aktivista grupe “Pravda za Davida”, dok su sjedili u kafiću pored suda i čekali da se završi suđenje njihovom saborcu. Privedena lica su Sofija Grmuša, koja je privedena jer je snimala telefonom nezakonit rad policijskih službenika i Dragan Karanović, jer je nosio kesu u kojoj su se nalazile dvije zastave sa likom ubijenog Davida Dragičevića.

Dana 18.05. 2021. godine obratili smo se Policijskoj stanici u Laktašima sa zahtjevom da nam se vrate zastave koje su policijski službenici otuđili od Dragana Karanovića. U odgovoru se navodi da je Policijska stanica Laktaši podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred ovim sudom.

S obzirom da je prošlo 23 mjeseca od spornog događaja, zanima nas da li je policija podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv gore navedenih lica i ako jeste kada sud namjerava da započne sa suđenjem?

U odgovoru  od strane Osnovnog suda i Policijske stanice Laktaši se navodi da je sud 16.05.2022. Godine donio rješenje u kojem se odbacuje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pokrenuto  od strane PS Laktaši, na šta su se žalili, te je u toku žalbeni postupak

odgovor PS LAKTAŠI
ODGOVOR OSNOVNI SUD

One Reply to “SUD ODBACIO ZAHTJEV ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTPUKA. MUP SE ŽALIO.”

  1. Nije mi jasno zasto se Pravda za Davida mora raspitivati dokle se doslo sa ovim predmetom,a tuzilastvo,Mup i ostale institucije ne obavjeste stranku u postupku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.