ŠTA POLICIJSKIM AGENCIJAMA U BiH PREDSTAVLJAJU ŽIVOTI VAŠE DJECE?

Nikako ne želimo osporavati pravo bilo kome pa tako ni LGBT populaciji da uredno prijavi i organizuje svoju manifestaciju.

Problemi nastaju kao i uvijek zbog nesposobne javne uprave koja na istom prostoru i u isto vrijeme izdaje dozvole za organizaciju više različitih dešavanja. Pa je tako ne našom krivicom danas u gradu Sarajevu prednost nad borbom za vladavinu prava, nad naporima za podizanje svijesti mladih o važnosti učestvovanja u izbornom procesu, ali i prednost nad borbom za procesuiranje otmičara i ubica Davida Dragičevića dobila povorka ponosa. Ponovo napominjemo, za apslutno smo poštovanje ljudskih prava što nikako ne znači da su nečija prava važnija od prava onih drugih.

Današnja dešavanja i mučne scene uklanjanja aktivista grupe Pravda za Davida i pored uredne dozvole izdane od strane Opštine Centar plastično pokazuju sav jad, nemar i bezakonje u državi. Dvije kantonalne ustanove sa dva različita stava prepucavaju se preko oca ubijenog Davida Dragičevića, prepucavaju su preko ubijenog djeteta. Svojim prisustvom na bilo koji način ne ugrožavamo učesnike povorke, ali zato skrećemo pažnju građanima na činjenicu da živimo u državi u kojoj se nekažnjeno ubija.

Međutim MUP-u KS očigledno ta činjenica predstavlja manji problem koji se može gurnuti pod tepih. Građani Sarajeva, Banjaluke i ostalih gradova budite svjesni da za policijske agencije u vašim gradovima životi vaše djece ne znače ništa. Vaša prava postaju mrtvo slovo na papiru onog momenta kada se pojavi “viši” cilj ili kada se vaša prava kose sa interesima moćnika. Zapamtite ovu poražavajuću činjenicu i pitajte vlasti zašto je to tako.

Želimo da zahvalimo građanima Sarajeva koji nam daju punu podršku u svim našim nastojanjima da budućim generacijama obezbijedimo sigurno mjesto za život. A odgovornima za ovu sramotu želimo reći da su upravo oni krivi za ovakvo stanje u državi iz koje 80% mladih želi da ode. David je ubijen, Dženan je ubijen. Mnogo mladih je nekažnjeno ubijeno a vi se sada igrate sa njihovim porodicama. Zahvaljujući upravo vama ubice se slobodno šetaju našim gradovima. Imate li to na umu kada pustite vašu djecu u grad?

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.