Je naša kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Banjaluka. U okviru naše kandidatske liste nalazi se na poziciji broj 5.


Sofija Grmuša je rođena 3.10.1989. u Banja Luci. Osnovnu i srednju školu je završila u Banja Luci gdje više obrazovanje nastavlja na Fakultetu za informacionih tehnologije i dizajna, na smijeru grafičkog dizajna. Radila je na više različitih projekata iz oblasti grafičkog dizajna, web programiranja i fotografije.


Uz svoje sugrađane stala je u odbranu zelene površine poznatije kao “Picin park” u Banja Luci. Aktivan učesnik protesta “Pravda za Davida” od samoga početka. Stručni saradnik udruženja “Put Pravde” Banja Luka i aktivista udruženja “Pravda za Davida i za svu djecu u BiH” Beč, Austrija. U sklopu programa Mreže mira uspješno je završila edukaciju medijske pismenosti. U borbi za istinu i pravdu do konačnog razrješenja ubistva Davida Dragičevića i Đženana Memića aktivno radi na medijskoj i internacionalnoj saradnji sa aktivistima širom svijeta, svakodnevno učestvuje na protesnim okupljanjima, javnom lobiranju i zagovaranju za poštovanje osnovnih ljudskih prava.