RTRS JAVNI ILI JADNI SERVIS

Svakodnevno smo svjedoci kako je novinarska profesija pala na jako niske grane. Razlog tome leži u činjenici da danas djeluje jako malo slobodnih medija. Većina medija počev od javnih servisa pa do nekih privatnih medija koji se deklarišu kao nezavisni su sve samo nezavisni.Vlasnici tih medija u pravilu pripadaju jednoj političkoj opciji te na pozicije glavnih urednika postavljaju ljude koji su ili istomišljenici ili puki izvršioci i slijepi poslušnici svake direktive koja dolazi iz centrale političke moći.

Grupa Pravda za Davida je danas ispred Javnog servisa RS održala pres konferenciju povodom obilježavanja dana slobode medija.Na toj konferenciji smo podsjetili javnost na sve konstrukcije i bezočne laži koje je ova televizijska kuća plasirala javnosti. Pokušavajući da čistu, pravednu i nenasilnu borbu za istinu o ubistvu Davida Dragičevića predstave kao obojenu revoluciju usmjerenu protiv institucija RS. Pri tome ne razmišljajući da su takve laži bile otvoren poziv za linč nad aktivistima grupe. Ne možemo da se ne sjetimo ostrašćenog stranačkog vojnika koji je u tom periodu otvoreno prijetio da će na trg ispaliti zolju i ubiti Davora i članove grupe Pravda za Davida. RTRS se nije oglasio niti upozorio na tu prijetnju terorističkim činom. A svojim je izvještavanjem motivisao ovakve bolesne umove na izvršenje krivičnih djela usmjerenih protiv grupe Pravda za Davida.

Za neke od takvih gnusnih priloga RTRS je i kažnjen od strane Regulatorne agencije za medije.Bez obzira na sve činjenice danas nakon konferencije su se povampirili pojedini novinari ove fabrike laži. I kao majstori obmane i zamjene teza su ustvrdili da sudovi nisu našli njihovu krivnju. Gospodo sudovi su do sada utvrđivali samo krivnju članova grupe PzD. I nisu je našli. Svi su oslobođeni. Vašom krivnjom sudovi će tek da se bave u to budite sigurni.

Niste i nećete biti zaboravljeni i nećete moći izbjeći zakonsku kaznu.Uzalud vam se sada pravdati i obmanjivati javnost kako se eto vama stavlja nekakva meta. Ako metom smatrate zakonsku odgovornost i tužbe koje vas čekaju moramo vas obavijestiti da to nije meta nego pravna država.Niste svjesni koliko brzo će doći promjene koje će dovesti do vaše odgovornosti za svaku izrečenu laž. Pa i za današnje laži kada ste ponovo ustvrdili da se radi o nekavim plaćenicima. Prije mjesec dana smo pisali o tome kako imamo saznanja da planirate aktivirati vaše bolesne teorije o obojenoj revoluciji i plaćenicima. Proteklih dana a posebno danas se to ispostavilo tačnim. Ta tvrdnja gospodo će se morati dokazati na sudu. To nećete moći pa je normalno što ćete biti osuđeni i okarekterisani kao fabrika laži. Što vi i jeste.

Oprosta i zaborava ne može biti.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.