Pretresi na više lokacija u slučaju “Dženan Memić”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo na dvije lokacije u Sarajevu vrše pretrese u slučaju smrti “Dženana Memića”.

U Sarajevu je u toku velika policijska akcija u okviru koje policajci pretresaju porodične kuće Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te Ševala Kovačevića, prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba.

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS potvrdio je za Radiosarajevo.ba da se radi o pretresima.

“Policija Kantona Sarajevo postupajući po nalogu Tužilaštva BiH uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, provodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za pretrese objekata dvije osobe”, rekao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Više informacija o ovim aktivnostima nakon što iste budu okončane.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba trenutno se nalazi na jednoj od lokacija gdje se vrši pretres, a fotografije pogledajte u galeriji.

Podsjetimo, nakon stradanja Dženana Memića podignuta je optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog saobraćajne nesreće. Pa je sud, ne jednom već dva puta, kazao da Dženana nije udarilo auto.

Porodica i danas čeka “pravu” optužnicu kojom će i oni koji se prave da ne znaju vidjeti da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i spriječavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Navode opužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 88 svjedoka, od čega 16 uz dodijeljene mjere zaštite, kao i prilaganjem oko 150 dokaznih materijala.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu

2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj,

3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima

4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu

5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči

“Tužilaštvo je saslušalo 88 svjedoka, 16 je zaštićenih, a bit će ih još, svima je više jasno o čemu se radi. Krenuo sam u ovu borbu i spreman sam i dalje”, poručio je Muriz Memić ranije, otac stradalog mladića Dženana.

Podsjetimo da su za vikend u Sarajevu održani i protesti zbog ovog slučaja, kojima je prisustvovalo nekoliko hiljada građana iz svih krajeva BiH koji su se pridružili borbi za istinu ove porodice.

radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.