Pravda za Davida prisustvuje na suđenju krim tehničarima

Udruženje građana Put Pravde – Pravda za Davida, dobilo je odobrenje od postupajuće sudinice u postupku protiv krim tehničara za prisustvo ročistu.

Ispred udruženja građana ročištu će prisustvovati predsjednica Sofija Grmuša te potpredsjednica Merlina Ivić. Na navedenoj raspravi kao svjedoci trebali bi se pojaviti najodgovorniji u kompletnom slučaju Davida Dragičevića.

Podsjećamo da je dana, 26.03.2021. godine, udruženje uputilo zahtjev sudu radi prisustvovanja suđenju.

Prema optužnici, Marjanac i Bošnjak bacili su bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije tijela ubijenog mladića, prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno u prostoriju za sušenje predmeta. Optužnicom nije obuhvaćen inspektor Siniša Kojdić, nadređeni krim tehničarima, koji je i te kako odgovoran za nestanak, tj. uništavanje Davidovog donjeg veša. Protiv Kojdića je pomenuti “tužilac” Vrećo OBUSTAVIO ISTRAGU.

Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo “sprječavanje dokazivanja” – navodi se u optužnici.

Optužnica protiv krim-tehničara podignuta je u septembru 2018. godine, a optuženi su se o krivici izjasnili u decembru 2018., odnosno januaru 2019. godine.


Vidimo se 21.04.2021. godine!

PRAVDA ZA DAVIDA

One Reply to “Pravda za Davida prisustvuje na suđenju krim tehničarima”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.