PRAVDA JE SPORA ALI VAM KUCA NA VRATA

Udruženje građana Put pravde – Pravda za Davida je dana 08.02.2021.godine uputilo dopis Tužilastvu Bosne i Hercegovine sa pozivom za preuzimanje slučaja ubistva Davida Dragičevića od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 22.02.2021.godine Tužilastvo Bosne i Hercegovine je od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražilo predmet Dragičević na uvid. Udruženje građana Put pravde upućuje u dva navrata (23.02. i 25.02.2021.g) dopis i urgenciju Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka sa zahtjevom da predmet Dragičević u što kraćem roku bude proslijeđen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Iste zahtjeve smo uputili i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

02.03.2021.godine Okružno javno tužilaštvo Banjaluka dostavlja traženi predmet Tuzilastvu Bosne i Hercegovine. 03.03.2021. godine Okružno javno tužilaštvo Banjaluka odgovara na urgenciju Puta pravde i obavještava nas da je kompletan popis predmeta 02.03.2021. dostavljen na uvid Tužilastvu Bosne i Hercegovine, a na osnovu njihovog zahtjeva od 22.02.2021.

Potvrdu prijema predmeta smo tražili i od Tužilastva Bosne i Hercegovine. 31.03.2021. dobili smo odgovor od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da je predmet broj T13 0 KTN 0040438 18 zaprimljen u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Te da je i predmet Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala broj T12 1 KTK 0000686 18 zaprimljen istog dana u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Dana 14.04.2021. godine Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zvanično preuzima predmet organizovanog ubistva Davida Dragičevića na postupanje.

Preuzimanje slučaja brutalnog ubistva Davida Dragičevića od strane državnog tužilaštva označava konačan početak istrage koja će ubrzo dovesti do hapšenja i procesuiranja odgovornih za ubistvo,zataškavanje ubistva i nesprovođenje istrage.

Međutim to nikako ne znači da će grupa Pravda za Davida, Udruženje građana Put Pravde Banjaluka, Asocijacija Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine Beč zaboraviti i oprostiti trogodišnje zataškavanje i nesprovođenje istrage od strane Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Mi nećemo zaboraviti glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira niti postupajućeg tužioca Dalibora Vreću koji su sa svojim timom uradili sve da se nikada ne dođe do istine i pravde.

Gospodo i dalje ćemo istrajavati u našim zahtjevima da svi odgovorni budu razriješeni svojih funkcija ali i odgovaraju u zakonskim okvirima. Svjesni smo da vas trenutno štite loša zakonska rješenja. Ali mi smo Pravda za Davida. Promijenićemo zakon. Odgovaraćete.

Vrijeme koje je nepovratno izgubljeno zahvaljujući vašem opstruisanju i nesprovođenju istrage će svakako otežati istragu koju će voditi državno tužilastvo. Što je vjerovatno i bio vaš cilj. Možda ste mislili i da preuzimanjem slučaja vaše sramno nezakonito ponašanje ide u zaborav. Ako jeste uzalud ste se nadali jer grupa Pravda za Davida ne zaboravlja i ne oprašta. Uradićemo sve da kao nosioci tužilackih funkcija budete najoštrije sankcionisani jer ste ne samo štitili ubice nego i uništili pravosudni sistem Republike Srpske. Vjerujemo u rad državnog tužilaštva i vjerujemo da će oni znati i imati snage da riješe slučaj ubistva Davida Dragičevića koji i nije tako komplikovan kako Lepir, Vrećo i ostali pokušavaju da ga predstave.

Državnom tužilaštvu dajemo punu podršku. A ubicama i zločincima obećavamo da će grupa Pravda za Davida biti tu kada vas budu privodili u prostorije tužilaštva.

Zaborava i oprosta nema
PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.