Poziv medijima da sutra isprate nastavak suđenja krim tehničarima

Poštovani predstavnici medija,
Obavještavamo vas da će sutra, 21.9.2021. godine u 11 časova biti održan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprječavanje dokazivanja”, tj. zbog sumjnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je mogao i trebao da posluži kao važan dokaz u istrazi. Predviđeno je da tokom sutrašnjeg pretresa budu saslušani svjedoci odbrane.

Podsjećamo da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo koji se dovodi u vezu sa zataškvanjem ubistva Davida Dragičevića i od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet i zbog čega opravdano sumnjamo da je tom tužiocu u interesu da nastavi sa zataškavanjem ubistva Davida Dragičevića. Dalibor Vrećo više ne bi trebao nikakve optužnice da zastupa već bi upravo on trebao da se nađe na nekoj od budućih optužnica za brojna krivična djela koja je počinio, ali i dalje čini (nesavjestan rad u službi, zloupotreba službenoj položaja i ovlaštenja i dr.)

Javnost je i te kako zainteresovana za ovo suđenje.
Zainteresovani građani će se okupiti ispred Osnovnog suda u Banjaluci već od 10:30 časova, a predstavnici udruženja građana “Put pravde” će i biti prisutni tokom suđenja.

Pozivamo vas da ispratite ovaj događaj.

S poštovanjem,
Neformalna grupa građana “Pravda za Davida”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.