Obraćanje Ifeta Ferageta u lajvu nakon dodjele priznanja

Juče je na svečanoj sjednici Skupštine kantona Sarajevo koja je održana u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeljena plaketa kantona Sarajevo gospodinu Ifetu Feragetu kao priznanje za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

Na poziv gospodina Ferageta bila nam je izuzetna čast da prisustvujemo toj sjednici u ime grupe Pravda za Davida.
Naravno, na sjednici su bili i otac i sestra ubijenog Dženana Memića. Istovremeno, juče je na Trgu Krajine u Banjaluci razvijen transparent “Hvala Vam za sve Ifete”.


Ponosni na Ifeta kao što smo ponosni i na sve naše advokate koji vode naše pravne bitke (Jovana Kisin, Milan Malešević, Dragan Tolimir i Dario Sandić)!
PRAVDA ZA DAVIDA!
PRAVDA ZA DŽENANA!
PRAVDA ZA SVE NAS!
Idemo svi zajedno do kraja!!

Ovdje možete pogledati dio jučerašnje dodjele plaketa.

https://www.facebook.com/pravdazadavidadragicevica/videos/1362300504127608

Nakon dodjele priznanja na Svečanoj skupštini Kantona Sarajevo advoka Ifet Feraget se obratio za vrijeme lajva na facebook stranici Pravda za Davida. Prenosimo vam njegovo obraćanje.

“Pozdrav dobrim ljudima, hvala vam puno na toj podršci. Evo maloprije sam rekao da jesam zahvalan na tome što mi je dodijeljenja ova plaketa. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su uz nas i koji nam pomaću da dodjemo do istine i pravde i ja sam ubijedjen da ćmo u tome uspjeti. Sa druge strane nisam nikako sretan jer sam dobio plaketu zato što sam ukazao da u tužilaštvima rade kriminalci umjesto tužilaca. Jedan od razloga zbog čega sam dobio ovu plaketu jeste i kako stoji u samoj plaketi, da sam očuvao pravne i moralne principe. Zahaljujući tome što su tužioci u Banjaluci na čelu sa Želimirom Lepirom i ovdje u Sarajevu na čelu sa Dalidom Burzić pogazili sve moralne i pravne principe. Zahvalan jesam sto sam dobio plaketu i nadam se da niko više neće dobiti ovakvu plaketu. Puno bi bolje bilo da imamo tužioce koji poštuju moralne i pravne principe jer od toga bi bila veća korist za sve građane.

Hvala vam joše jednom i veliki pozdrav.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.