Pokret Pravde u Banjaluci osvojio 2103 glasova

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine  juče je utvrdila i objavila rezultate održanih lokalnih izbora. Ukupan broj glasova koji je dobio Pokret Pravde, politička partija osnovana od strane aktivista “Pravda za Davida”, u Banjaluci je 2103 odnosno 2,20 % od ukupnog broja važećih glasova. Nedovoljno za ulazak u Skupštinu grada Banjaluka. Povodom objave zvaničnih rezultata iz Pokreta pravde stiglo je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

“Od ukupno 55 političkih subjekata Pokret Pravde je zauzeo 10. mjesto, prvi ispod crte. Treba istaći činjenicu da svi oni koji su ostvarili bolji rezultat su političke organizacije odnosno pojedinci koji dugo godina postoje na političkoj sceni grada, entiteta i države. Pokret Pravde postoji manje od godinu dana i zbog toga smatramo da rezultat koji smo ostvarili nije zanemariv pogotovo ukoliko imamo u vidu razmjere zloupotrebe javnih resursa od strane političkih subjekata i pojedinaca iz redova režima.

Našu kampanju finansirali smo isključivo putem članarina i donacija i koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim članovima i simpatizerima koji su nam pružili tu vrstu vrlo važne podrške. Novac nismo bacali na bilborde niti smo naš grad prljali i uništavali nezakonitim lijepljenjem plakata po drveću, banderama i sličnim nedozvoljenim mjestima. Vodili smo pristojnu i dostojanstvenu kampanju drugačiju po mnogo čemu od većine drugih.

Mi se nismo bavili političkim ucjenama i svi oni koji su nama dali glas podrške uradili su to slobodno, po sopstvenoj savjesti i volji. Na tu činjenicu smo ponosni i zahvalni smo svima koji su odlučili da podrže upravo nas. Kako građankama i građanima Banjaluke, tako i našoj dijaspori.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim našim sugrađanima, među kojima su i istaknuti pojedinci našeg društva, koji su nam dali javnu podršku. Srećni smo i zahvalni na podršci koju smo dobili iz Srbije i Hrvatske, kako od političara, tako i od građanskih aktivista i umjetnika.

Iza nas je mnogo uloženog truda, rada, energije i vremena. Iskoristili smo sve mogućnosti da naša priča dopre do što većeg broja ljudi. Srcem smo se borili i dali smo svoj maksimum. Dosta toga smo i naučili. Ovo je samo jedna od stepenica koju smo prošli. Nastavljamo dalje.

Uprkos tome što nismo dio Skupštine grada Banjaluka ponašaćemo se kao da jesmo – pratićemo i razmatrati materijale koji budu predlagani na dnevnom redu skupštinskih zasjedanja, pratićemo i analizirati rad odbornika, ukazivati na sve loše pojave i informisati javnost o svim aktuelnim dešavanjima i učinićemo sve što je u našoj moći da korektivno djelujemo na rad lokalnog parlamenta u Banjaluci.

Drago nam je što je izborni proces protekao uglavnom u najboljem redu. Nažalost, ozbiljni problemi postoje u Doboju i Srebrenici i vjerujemo da će Centralna Izborna Komisija Bosne  i Hercegovine uraditi sve što je u njihovoj moći da se ispoštuje i sačuva izborna volja birača Doboja i Srebrenice.

Koristimo priliku da se zahvalimo još jednom svim članovima biračkih odbora, posmatračima, Gradskoj izbornoj komisiji Banjaluka i Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine na dobro obavljenom zadatku.

Uskoro nastavljamo sa našim aktivnostima.

Pratite nas!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *