OTVORENO PISMO MILORADU DODIKU VLASNIKU NEOVJERENE TAPIJE NA RS

U daljem tekstu obraćamo Vam se sa gospodine, mada je malo razloga za to.
Ali mi smo prije svega legalisti, kulturni građani ovog grada, ovog entiteta, države i planete Zemlje.

Gospodine Dodik krivi ste.

Krivi ste jer ste tvorac jedne od najkorumpiranijih administracija u Evropi. Administracije kojoj je sa Vama na čelu jedini cilj i imperativ enormno bogaćenje Vas i bliskih saradnika kao i vaših porodica. Da bi taj cilj bio ostvaren Vi ne prezate od flagrantnog kršenja zakonskih i moralnih normi. Pripadnici vašeg MUP-a na čijem čelu se nalazi Vaš ministar pretvorili su se u obične batinaše, narko dilere drumske razbojnike, ucjenjivače i ubice, ali i u instrument koji kroz zloupotrebu ministarstva obezbjeđuje nekažnjeno činjenje teških krivičnih djela i zločina prema sopstvenim građanima. Za sve ove tvrdnje postoje pravosnažne presude a mnogi slučajevi čekaju sudske epiloge. Veliki broj slučajeva ostaje neriješen zbog korupcije unutar tužilaštava. Pokušajte pronaći jednog bliskog saradnika za čije ime se ne vezuje makar jedna afera. Teško da ćete uspjeti. Šta ste preduzeli da ne bude tako? I zašto niste ništa?

Vaša politika koju konstantno vodite je politika blokada i konfrotacije i treba da obezbijedi maksimalnu izolovanost RS i onemogućavanje bilo kakvog napretka ka EU i vladavini prava. Ovakvo stanje Vam obezbjeđuje maksimalnu kontrolu nad financijskim tokovima, tenderima, ekonomijom, ali i pravosudnim sistemom. Iza vaših nastojanja da dokažete kako je BiH nefunkcionalna država krije se potreba da za sebe i pripadnike Vaše organizacije obezbijedite privilegovan položaj koji vam garantuje očuvanje stečenih pozicija. Ponašate se u “seljačkom” maniru: “Neka komšiji crkne krava pa makar i meni crkle dvije” E pa da vas obavijestimo da su nam crkle sve. Imamo daleko niže plate i penzije od “komšija” u Federaciji, kao i daleko niži BDP. Sve ovo prouzrokovalo je neviđeni agzodus stanovništva ka zemljama zapada. Takvim djelovanjem samo ste uspjeli urušiti i ugroziti RS i dovesti je do ruba sa kojeg možda nema povratka. Da li vam je to bio cilj?

Otmica i ubistvo Davida Dragičevića vašem režimu duže od četiri godine visi kao omča iznad glave. Kao najmoćniji čovjek u RS imali ste i imate mogućnost da samo jednim pozivom naredite prekid institucionalne zaštite počinilaca ovog zločina. Ipak vođeni zakonom šutnje koji se ponegdje a Vi znate gdje zove i omerta (ital.Omertá) odlučili ste se da podržite ono što ni jedan roditelj ne bi trebao podržati.

Na taj način sami ste se stavili na spisak saučesnika u zataškavanju ubistva i zabetonirali vašu vladavinu na najmračnijim stranicama koje će pamtiti istorija ovih prostora.
Zapamtite. Istorija nas uči da nikada ni jedno zlo nije bilo vječno, i da svemu dođe kraj.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.