Odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova na prijavu aktivista da ih prati crni audi

Stigao je odgovor od Ministarsva unutrašnjih poslova povodom prijave kojom aktivisti upozoravaju da ih prati crni audi.

Predmet: Odgovor Policijske uprave Banja Luka

U vezi sa vašim dopisom od 28.04.2021. godine, obavještavamo vas da vozilo navedenih registarskih tablica, nije vlasništvo MInistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Policijska uprava Banja Luka ne preduzima nikakve istražne mjere i radnje prema vama, a navodi vaše prijave biće dodatno provjereni i ispitani. Napominjemo, Policijska uprava Banja Luka u svom radu primjenjuje pozitivne zakonske propise.


Ovo je odgovor koji su aktivisti uputili Ministarstvu i njega prenosimo u cjelini.

“Poštovana,

Zahvaljujemo Vam se na odgovoru.

Još jednom napominjemo da smo Sofija Grmuša i ja, Ozren Perduv, u spornom vozilu vidjeli uniformisana lica. Gotovo sigurni smo da su u pitanju policijski službenici, a pretpostavljamo da su to policijski službenici policijske stanice Banjaluka-Centar. To što vozilo pomenutih tablica ne pripada MUP-u ne znači da to vozilo ne pripada nekome ko je zaposlen u MUP-u, tj. nije isključena mogućnost da određeni policijski službenik svojim privatnim vozilom vrši praćenje građana i ko zna šta još.

Čim Vi nemate informacije o tome to je nama signal da se sporne radnje vrše protivzakonito i po ko zna čijim naredbama. Od vas očekujemo da upravo to i provjerite i da sa posebnom pažnjom ispitate naše navode iz prijave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.