Obavještenje za medije – Info sto Sarajevo 24.09.2022

Poštovani predstavnici medija,

U sklopu Zagovaračke kampanje podizanja svijesti mladih o značaju izlaska na izbore Udruženje građana “Put Pravde” Banja Luka, osnovano od strane aktivista neformalne grupe građana “Pravda za Davida” organizuje info sto u Sarajevu nfo sto na lokaciji Veliki park, ulica Maršala Tita sa početkom u 11 časova.

Ciljevi ovih aktivnosti odnose se na povećanje izlaznosti mladih na opšte izbore 2022. godine. Dosadašnje iskustvo pokazuje da veliki broj mladih ne koristi svoje biračko pravo. Mladi stanovnici Bosne i Hercegovine ne iskorištavaju svoj glasački potencijal, ne odlučuju se izdvojiti svoje vrijeme i na dan izbora iskoristiti svoje glasačko pravo.

Građani Sarajeva će imati priliku razgovarati sa Davorom Dragičevićem, predsjednikom “Pokreta Pravda za Davida”, Sofijom Grmušom predsjednicom udruženja, Merlinom Ivić potpredsjednicom udruženja “Put Pravde”, Ozrenom Perduvom i Jelenom Marjanović. Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite u 13 časova kada su planirane izjave za medije.

S poštovanjem,

Udruženje građana „Put pravde“