OBAVJEŠTENJE

Kao što to i inače radimo, nedjelja popodne je dan kada posjećujemo ušće Crkvene u Vrbas – mjesto gdje je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.Sutra ćemo se kao i inače okupiti u 18 časova na ušću i tom prilikom ćemo uključiti i live prenos u našu grupu.Podsjećamo da je želja, molba i apel roditelja ubijenog Davida da se prestane sa svakodnevnim okupljanjima Pravde za Davida na Trgu Krajine – Davidovom trgu, kao i sa emitovanjem svakodnevnih live prenosa.

Prijedlog je da live uključenja i okupljanja Pravde za Davida budu održavana onda kada se dešavaju značajniji događaji (važni datumi, suđenja, konferencije i slično). Davidovi roditelji imaju sva moguća prava kada je Pravda za Davida u pitanju i njihove odluke koje se tiču Pravde za Davida se ne trebaju dovoditi u pitanje. Poštujemo želju, molbu i apel roditelja i biće tako kako su odlučili.Pravda za Davida je uspjela da se vrati na Trg Krajine – Davidov trg u decembru prošle godine, a nakon presude Osnovnog suda u Banjaluci koji je potvrdio da se prema Pravdi za Davida čini kontinuirana diskriminacija. Od tog dana smo slobodni na našem Trgu Krajine – Davidovom trgu. Pravda za Davida je uspjela u namjeri da Tužilaštvo BiH preuzme predmet Dragičević. Time smo Pravdu za Davida prestali da tražimo od institucija Republike Srpske. Pravdu sada tražimo od Tužilaštva BiH. Oni su na potezu. Čekamo ih. Građani Banjaluke su imali priliku danima, sedmica, mjesecima, ali i godinama da čuju naše vapaje sa Trga Krajine – Davidovog trga.

Ko je shvatio – shvatio je. Ko nije, neće nikada. Građanima niko ne može zabraniti da se okupljaju bilo gdje, niti je to želja bilo koga, ali roditelji ubijenog Davida Dragičevića imaju puno pravo da odluče na koji način i u kojoj formi će se voditi borba za istinu o ubistvu njihovog sina.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *