Memić nakon ročišta: Zavjesa je sve kraća, zna on kome ja govorim

Mozaik se sklapa, zavjesa je sve kraća, kazao je nakon današnjeg ročišta u predmetu ‘Dženan Memić’ otac stradalog mladića, Muriz.

Ranije smo čuli da su se neki snimci brisali, danas smo čuli da su se izuzimali bez naredbe. Samo možemo reći mozaik se sklapa, zavjese su sve kraće, a zna onaj kome ja kažem ‘zavjese su kraće’, razumjet će on šta sam ja rekao“, kazao je Muriz Memić prisutnim novinarima i dodao:

“Ovaj proces ide svoji tokom, zadovoljan sam. Saznat će narod šta su sve bili spremni da urade. Sad idu svjedoci, doktori iz hitne, drugi doktori… Sklapa se mozaik, uglavnom”, dodao je Memić.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, je dodao:

“Mi obično kažemo da se pravda provodi ako se vidi da se pravda provodi. A, ovdje se od početka vidi da se pravda ne provodi. Ako znamo da su snimci s hotela Kristal uništeni za četiri dana, a da su ovi snimci izuzimani bez ikakve naredbe i da nije utvrđeno gdje se nalaze ti snimci i šta se u originalu nalazi na centralnoj jedinici, sasvim je logično zaključiti da je nekome od početka stalo da se istina ne utvrdi”, kazao je Ifet Feraget.

U nastavku možete pogledati kompletan video zapis:

https://www.facebook.com/watch/?v=1281533395657279

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.