Medaković Radmila je sudija u predmetu protiv dvojice krim tehničara

Osnovni sud u Banjaluci izreći će u četvrtak, 27. januara, presudu u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka, Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprječavanje dokazivanja”, tj. zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića. Danas je održano ročište na kojem su iznesene završne riječi. Ročištu je prisustvao i Davidov otac Davor Dragičević koji je kazao kako će “presuda biti oslobađajuća”.

Medaković Radmila, sudija je osnovnog suda u Banja Luci, predsjednik krivičnog odjeljenja, koja će sutra 27. januara 2022. godine bez ikakve sumnje donijeti oslobađajuću presudu dvojici krim tehničara Policijske uprave Banjaluka, Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka. Interesantno je da su bilo kakvi podaci o imenovanoj sudinici nedostupni, te naš istraživački tim nije mogao pronaći niti osnovne informacije o ovoj ženi. 

Javnosti je poznata jedino po ovom:

“Nije me uvjerila odbrana” Medakovićeva odbila saslušanje Želimira Lepira u slučaju “Dragičević”

Sudija banjalučkog Osnovnog suda Radmila Medaković odbila je prijedlog odbrane optuženih krim-tehničara da se kao svjedok sasluša bivši glavni tužilac OJT Banjaluka Želimir Lepir.

Aleksandar Jokić, advokat optuženog Mikice Marjanca, tražio je da se sasluša Lepir zbog ranije izjave da bokserice koje su nestale iz dokaznog materijala nisu ni bile dokaz u postupku, a zbog čega su u međuvremenu i optuženi krim-tehničari Policijske uprave Banjaluka  i to pomenuti Marjanac i Zoran Bošnjak.

– U biću krivičnog djela za koje se tereti moj branjenik navedeno je da djelo čini onaj koji uništi predmet proglašen dokazom. Tužilaštvo je trebalo dokazati da je taj predmet (bokserice) dokaz, a u to vrijeme glavni tužilac OJT Banjaluka Želimir Lepir je rekao da pokojni David Dragičević nije ni otet, ni mučen, te da gaće nisu bile dokaz – izjavio je advokat Jokić.

Obrazlažući prijedlog, Jokić je dodao da odbrana želi ukazati da je banjalučko tužilaštvo smatralo da gaće nisu dokaz, a što je za odbranu ključno za postupak uopšte.

Tužilac Dalibor Vrećo usprotivio se saslušanju Lepira dodavši kako je bivši glavni tužilac lično učestvovao u istrazi i saslušavao svjedoke, te da je Lepirovo opredjeljenje bilo jasno.

– Lepir se svojim postupanjem u istrazi potpuno jasno opredijelio oko svega i bespredmetno je da ga saslušavamo šta je rekao u intervjuu – izjavio je tužilac Vrećo.

Sudija Medaković je nakon izjava advokata i tužioca odlučila da se Lepir neće saslušati kao svjedok.

Tokom današnjeg ročišta sudija je prihvatila da se kao svjedoci odbrane saslušaju inspektori Siniša Kojdić i Mirko Živković, te specijalista sudske medicine Zoran Obradović, dok je odbijen prijedlog za saslušanje Biljane Janković, koja je bila dežurni tužilac u vrijeme pronalaska tijela Davida Dragičevića, te tadašnjih policijskih načelnika Slađana Kvržića i Darje Novkovića.

Krim tehničari Policijske uprave Banjaluka optuženi su za krivično djelo sprečavanje dokazivanja, odnosno da su nakon obdukcije bacili bokserice Davida Dragičevića čije je tijelo pronađeno na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u martu 2018. godine.

Prema optužnici, bačene bokserice ocijenjene su kao mogući krunski dokaz u postupku dokazivanja ubistva mladića iz Banjaluke.

https://srpskainfo.com/nije-me-uvjerila-odbrana-medakoviceva-odbila-saslusanje-bivseg-glavnog-tuzioca-ojt-banjaluka/

One Reply to “Medaković Radmila je sudija u predmetu protiv dvojice krim tehničara”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.