KAKO SU MUP, PATOLOG KARAN I OJT BL POKUŠALI UBITI DAVIDA DRUGI PUT I SLUČAJ ODVESTI U ZABORAV

Kada je MUP RS pojačan patologom Željkom Karanom 26.03.2018. godine održao sramnu pres konferenciju bilo je svima osim njima jasno da se radi o jeftinoj i slabo režiranoj predstavi za javnost.

Ta predstava je po njihovom mišljenju trebala da zadovolji porodicu i građane Banjaluke. Ali i da zatvori slučaj ubistva Davida Dragičevića. Potrudili su se oni doduše nemušto, nejasno i nervozno da “dokazima” potkrijepe ono što je na brzinu osmišljeno i pripremljeno. Pa su kao loši i slabo plaćeni glumci obarali pogled i nervozno lomili prste pričajuci i dokazujući gomilu laži. Još u toku same konferencije bilo je jasno da lažu i potcjenjuju inteligenciju porodice ali i čestitih građana. Upravo ta činjenica je bila kap koja je prelila času i navela građane da kažu dosta je bilo. Ovo vam je zadnje što ste uradili. 

U narednom periodu porodica pokojnog Davida uspjela je kroz zvanična i nezavisna vještačenja dokazati da su svi navodi sa  konferencije neistiniti. Danas četiri godine poslije nemamo adekvatno provedenu istragu o istrazi koja bi dovela do procesuiranja odgovornih za sramnu konferenciju kakva nikada prije i nikada poslije nije viđena.

Nalaz druge obdukcije urađene na VMA u potpunosti je demantovao nalaz patologa Željka Karana. Ali cijeneći “reputaciju” patologa Karana iz nekih ranijih slučajeva ovakav rasplet je bio i očekivan. Tako da nas nimalo nije začudilo njegovo ponašanje na samoj konferenciji koje je oslikavalo jasnu i ogromnu nervozu. Nalaz druge obdukcije u potpunosti je demantovao i tvrdnju Darka Ilića o zadesnoj smrti. Takođe naknadna nezavisna vještačenja su van svake sumnje dokazala da David nije opljačkao kuću Đorđa Rađena što automatski za sobom povlači pitanje ko je uz Davidovo tijelo podmetnuo navodne dokaze nepostojeće pljačke. Pljačke na kojoj je MUP gradio svoju teoriju o zadesnoj smrti.

Da je ovakva konferencija osmišljena i održana upravo sa ciljem dokazivanja teorije o zadesnoj smrti dokazuje i vrijeme smrti pokojnog Davida Dragičevića koje je doktor zlo Karan označio. Karanovo vrijeme smrti uklopljeno je u fantaziju MUP-a o događajima i kretanju Davida Dragičevića tokom kobne noći. Međutim druga obdukcija u potpunosti odbacuje Karanovu tvrdnju o vremenu smrti što automatski pobija cjelokupnu sramno zločinačku konstrukciju mupa o događajima u noći 18. 03. 2018.godine. Ne treba zaboraviti ni priznanje tužioca Dalibora Vreće da je tužilaštvo znalo i učestvovalo u pripremi konferencije što samo proširuje spisak upletenih u ovaj udruženi zločinački poduhvat. Takođe treba napomenuti i da su svi učesnici konferencije, kao i svi oni koji su učestvovali u lažnoj istrazi napredovali odnosno unaprijeđeni na više funkcije.  

Pored svega navedenog a po priznanju tadašnjeg glavnog tužioca Želimira Lepira ministar Lukač glavnom tužiocu predlaže donošenje naredbe o nesprovođenju istrage. Na taj način bi se obezbijedilo da otmica i ubistvo Davida Dragičevića ostanu nekažnjeni što i jeste bio cilj održavanja pres konferencije 26. Marta 2018.godine

Oprosta i zaborava nema

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.