Izjave Muriza, Davora i Ifeta za medije nakon suđenja u slučaju Memić

Ovdje možete pogledati i lajv sa konferencije za medije.

https://www.facebook.com/ZaDzenana/videos/630261968052264

Preuzeto: ba.N1info

Svjedočenja u nastavku suđenja u slučaju Dženan Memić i drugi pokazali su koliko je sistem korumpiran, kako se vode istrage, ali i ko je Hasan Dupovac, tvrde Muris Memić otac nastradalog Dženana, ali Davor Dragićević, otac nastradalog Davida. Pred Sudom BiH danas su svjedočila tri svjedoka, od kojih su dva bila zaštićena.

“Danas je dokazano da se nije desila nikakva nesreća”, poručuje advokat porodice Ifet Feraget, te navodi kako se u sudnici pojavila i palica o kojoj uporno govore već šest godina. Muriz Memić poručuje kako će od danas mnoge stvari postati jasnije.

“Danas smo čuli ko je Hasan Dupovac i na koji način su se radile istrage u MUP-u Kantona Sarajevo. Ako je ovo tačno – neka nam je Bog na pomoći. Pojavila se i palica u sudnici, što od početka govorimo. Možemo zaključiti i da Alisa nije imala amneziju, da je rekla da su napadnuti. Mislim da su stvari narodu od danas mnogo jasnije – i zato – neka ovog suđenja kako bi narod saznao šta su radili”, govori otac tragično preminulog Dženana Memića

Dodaje da još mnogi kriminalci rade u MUP-u KS.

“Kao Džafer Hrvat, kao Mirsad Dželilović, kao Nurija Mehić, kao Mevludin Halilović: Oni su pokrovitelji ovog zločina! A ipak su i dalje na odgovornim fukncijama. Već je šesta godina kako je Dženan ubijen, doći će i deseta i petnesta..”, govori Muriz Memić nakon ročišta.

Ročištu je prisustvovao i Davor Dragičević, otac tragično preminulog Davida Dragičevića, te kako kaže, čini mu se da i njega ovo čeka.

“Današnji dan je primjer kolika je korupcija i koji je način na koji pravosudne i policijske sturkture funkcionišu”, rekao je Dragičević.

On je Uredu disciplinskog tužioca predao i prijavu protiv Dalibora Vreće.

“On i dan danas vodi dvije istrage sa ciljem zataškavanja u slučaju Davida Dragičevića. Očekujem da VSTV, ako ima imalo kredibiliteta, prekine taj proces. Ovo plaćamo svi mi, a posljedice trpe svi građani BiH kojima je stalo do budućnosti zemlje”, rekao je Dragičević.

Dodao je da će zajedno sa Murizom Memićem uskoro poduzeti nove korake koje su već dogovorili.

Medijima se obratio i Iget Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević, rekavši kako je konsterniran sa svim onim što je danas čuo, te da je nevjerovatno ono što se dešava.

“Svjesni ste da smo šest godina izgubili na saobraćajnoj nesreći – na kontaktu između kombija i pješaka. Evo danas smo čuli da nema nikakvog kombija, da nema nikakve nesreće – a pojavila se i palica u sudnici o kojoj govorimo šest godina. Sama činjenica da snimci nisu izuzimani u skladu sa zakonom govori o tome da je neko od početka imao namjeru da prikrije pravi način dešavanja dogođaja – odnosno Dženanove ubice. Snimak o kojem danas govorimo sa kuće Šerifa Konjevića bi pokazao prednju tablicu kombi vozila na kojeg smo izgubili šest godina. Da smo vidjeli taj snimak, onda bismo bili sigurni da taj kombi apsolutno nema nikakve veze sa slučajem, kao što je bilo jasno svima od početka”, govori Feraget.

Iako kombi nema veze, snimak koji je nestao bi pokazao da se ne može ni ići u fingiranje takve vrste saobraćajne nesreće, dodaje advokat Feraget.

“Činjenica je da nesreće nije bilo, a danas smo dobili potvrdu da je to tako. Sve ovo plaćaju poreski obveznici. Više je nego jasno da u Tužilaštvu i MUP-u KS imamo blago rečeno kriminalce – ovo je organizirani kriminal u institucijama sistema. To je najgora moguća bolest – od koje može da oboli jedno društvo”, upozorio je Feraget.

Ponavalja da se danas čulo da se desila tuča, da su Dženan i Alisa Mutap napadnuti, te da se nada da će što prije doći do otvaranja istrage o ubistvu Dženana Memića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.