Imali ste priliku

Koliko sam upućen (a jesam) Davor Dragičević je svima dao priliku da učine nešto povodom ubistva njegovog sina. Prvu priliku je propustio na sastanku u Palati predsjednika Milorad Dodik i Dragan Lukač nevješto podmećući Sinišu Kostreševića kao vođu neke nove istrage i ako se do tada već vidjelo mnoštvo nelogičnosti koja su jasno ukazivala na određene pripadnike MUPa. Kostrešević do danas nije učinio ništa i za to je čak unapređen. Zatim neusvajanjem izvještaja Anketnog odbora iduću priliku da nešto učini je propustila i Narodna Skupština RS. Tužilaštvo na čelu sa glavnim tužiocom Lepirom i postupajućim Vrećom su svo vrijeme radili a Vrećo i danas radi na razvlačenju i komplikovanju istrage bez obzira što su neke stvari toliko očigledne i onima koji nisu pratili slučaj ubistva Davida Dragičevića.

Šansu je dobila i opozicija ali eto iz njima znanih razloga prešli su preko mnogih loših stvari ove vlasti pa i preko svega gore navedenog. Danas se iz njihovih redova čak čuju i riječi hvale za neke od gore navedenih ali valjda je to ta dosljedna politika koja nam sutra treba donijeti bolje. Vidjećemo i to! Spisak onih koji direktno ili indirektno rade na zataškavanju je podugačak.Mnoštvo izjava u cilju omalovažanja borbe jednog oca za istinu o ubistvu sina su potekle iz usta mnogih političara, analitičara, novinara i medijskih kuća … ali su one samo ogolile način na koji korumpirani sistem djeluje kada ga istrajnost jednog oca poljulja u zločinačkom poduhvatu.

Sjećamo se “konja iz Crkvene”, “iznio kauč na trg i misli da je faca” , “Pzd će pokušati krađu izbornog materijala” , “na skup dolaze navijačke grupe iz federacije” , “40 britanaca” , prozivanje članova grupe po medijima , prijetnje otkazima , premještanje zaposlenih na budžetu na udaljena radna mjesta, mnoštvo sudskih sporova , diskriminaciju , mnoštvo hapšenja , surovi progon naroda sa trga …

I poslije svega kada vidimo da je zakazao pravosudni sistem u RS, da su zakazali svi nivoi vlasti postavlja se pitanje ima li se kome običan čovjek obratiti na mjestu na kojem se nalaze roditelji ubijenog Davida?Slučaj ubistva je preuzelo Tužilaštvo BiH ali dalje od toga ništa nije urađeno. Mnogima se čini da je i u toj instituciji na snazi politička borba za prevlast ali je to ostala jedina adresa na koju se mogu obratiti roditelji ubijenog Davida.

I dok jedni šire priče da Davor ima piceriju u Beču, slastičarnu, da kupuje cipele od 300€, da voza auto od 100 000KM … eto od srijede će imati priliku da ga i sami pitaju mada bi se prvo trebali zapitati šta ako se sutra nađu u situaciji kao Davor!? Hoće li imati snage da ustanu protiv ovakvog sistema pošto im očigledno ovakav sistem danas odgovara!

Na kraju ću samo reći , Davora boli briga za poziciju, za opoziciju, za jedne, druge, treće … za entitete, za BiH za čitav svijet … on samo želi da sistem funkcioniše i da se odogovorni za Davidovo ubistvo privedu pravdi jer samo takav sistem sutra može da štiti bilo kojeg građanina.

One Reply to “Imali ste priliku”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.