Ifet Feraget dobio Plaketu Kantona Sarajevo

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, a posebnom odlukom je za počasnog građanina Kantona Sarajevo proglašen Erik Larson.

Priznanje se Larsonu dodjeljuje zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u Kantonu Sarajevo, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti. 

Također je donesena Odluka o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo Ifetu Feragetu, kao priznanje za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa. 

I kompaniji Mih d.o.o sarajevo, bit će dodijeljena plaketa kao priznanje za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za nesebičan doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti. 

Plaketa će biti uručena i Taekwondo savezu Bosne i hercegovine, kao priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države BiH. 

Posthumno se dodjeljuje Plaketa Belmi Šoljanin, kao priznanje za izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva. 

Zastupnici usvojili i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja 2021. godine, u okviru kojeg će biti dodijeljena navedena javna prizanja. 
 
Zbog pandemije koronavirusa, manifestacija “Dani KS” bit će obilježeni u posebnim uvjetima.

BUKA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.