Gordana Tadić razgovarala s majkom Davida Dragičevića: Suzana Radanović daje iskaz u Tužilaštvu

Suzana Radanović upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci.

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, boravila je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje se sastala sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, kao i zamjenicom glavnog tužioca Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

Suzana Radanović, je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske.

S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine, krajem srpnja / jula donio rješenje, kojim su odbili dati saglanost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Radanović Suzane, navedena će tokom današnjeg dana, dati svoj iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu.

U ovom predmetu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine, donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti, biti vidljivi u javnosti u narednom periodu.

Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.