GODINA DANA JE MNOGO KADA SE RADI O PRAVDI ZA UBIJENO DIJETE

Godinu dana je prošlo kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka tražilo na uvid predmet ubistva Davida Dragičevića.Ishod ovog slučaja koji je uzburkao domaću i svjetsku javnost predstavlja poslednji ispit za vladavinu prava u BiH i njenim entitetima. I uveliko će odrediti budućnost ne samo države već i mogućnost ostanka i opstanka mladih na ovim prostorima. Nesigurnost i nepostojanje jednakosti pred zakonom kao i nepostojanje pravne države su jedan od osnovnih razloga koji ispitanici navode kao razlog masovnog iseljavanja građana.Nakon što je Tužilaštvo BiH izvršilo uvid u spise vezane za slučaj otmice i ubistva Davida Dragičevića, donesena je odluka o preuzimanju predmeta.

Sama odluka o preuzimanju slučaja Dragičević jasan je signal da je utvrđeno neprofesionalno i tendeciozno postupanje Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u istrazi ubistva banjalučkog studenta Davida DragičevićaDa li smo zadovoljni do sada urađenim od strane Tužilaštva BiH? Naravno da nismo, jer smatramo nedopustivim bilo kakvo dodatno razvlačenje slučaja obzirom da je i do sada izgubljeno previše vremena.Svjesni smo i poteškoća koje tužilaštvo ima, a koje su nastale prvenstveno neprofesionalnom istragom OJT Banjaluka, kao i lažnom istragom koju je vodio MUP-RS.

Istraga koju su ove dvije institucije vodile tri godine za cilj je imala uništavanje dokaza, podmetanje lažnih svjedoka i podmetanje lažnih dokaza. A sve sa ciljem zaštite nalogodavaca i izvršilaca ubistva Davida Dragičevića.Međutim Davor Dragičević otac ubijenog Davida Dragičevića zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom tužilaštvu BiH je dostavio dovoljno informacija i dokaznog materijala koji bi morali ubrzati istragu i dovesti do hapšenja i procesuiranja odgovornih. Takođe postoji više nego dovoljno dokaza za pokretanje istrage o istrazi ubistva, koja mora dovesti do hapšenja visokih zvaničnika MUP-a RS i OJT Banjaluka. Takođe smo svjesni do sada preduzetih radnji od strane Tužilaštva BiH i na njih gledamo sa odobravanjem. Naše nezadovoljstvo izražavamo prvenstveno dinamikom kojom se radi na pronalasku i hapšenju odgovornih za ubistvo i zataškavanje ubistva Davida Dragičevića. Gospodo tužioci naše povjerenje još uvijek imate. Ono čega nemate još mnogo je vrijeme, jer je na isteku baš kao i naše strpljenje. Vidimo se 27. Marta pred tužilaštvom od kojeg očekujemo da pokaže i dokaže da ustav nije mrtvo slovo na papiru

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *