Drugo ročište povodom tužbe za klevetu Lukača, Ilića i Ćuluma protiv Davora Dragičevića

Za nas portal, izjavu je dao Dragan Tolimir, ugledni banjalucki advokat koji zastupa Davora Dragičevica.

Advokat Davora Dragicevica u postupku koji su protiv njega pokrenuli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, sadašnji direktor Sipe Darko Ćulum i tadašnji načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić,izici ce sutra na nastavak pripremnog ročišta.U razgovoru sa njim naveo nam je da će insistirati na svim predhodno navedenim dokazima,kao i pozivom za svjedocenje onih za koje smatra da je neophodno i njihovo svjedocenje,takodje je naveo da će iznjeti i još neke nove dokaze o tome koliko je ovaj sam pistupak po sebi kontradiktoran.On na pripremnom rocistu ne ocekuje da ce se pojaviti bilo ko od gore navedenih tuzitelja.Vise informacija imacete priliku cuti i na live prenusu sutra prije,a i nakon okoncanja rocista.

Tužba je podnesena 21.5.2018. godine, a ista je proširena u novembru 2018. godine. Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Od Davora Dragičevića tužbom se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8000 KM.

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen, “radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti”.

Davor Dragičević je u više navrata optuživao njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida, koji je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta te godine.

Sutra 4. februara u Osnovnom sudu u Banjaluci održaće se drugo ročište po tužbi Dragana Lukača, Darka Ilića i Darka Ćuluma protiv Davora Dragičevića, a radi naknade štete zbog klevete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.