Dragičević: Muriz i ja od prvog momenta govorimo istinu, a to je da su nam djeca brutalno ubijena

Čvrsto vjerujem da će Tužilaštvo BiH u narednom periodu pokazati snagu da se izbori sa svim vrstama pritisaka, privede ubice Davida Dragičevića i Dženana Memića pravdi i tako vrati povjerenje građana, rekao je

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je danas zvaničnu naredbu o pokretanju istrage u slučaju “Dženan Memić” protiv sedam osoba, između ostalog i za krivčno djelo ubistvo.

Povodom toga oglasio se Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji se, kao i Muriz Memić, bori za pravdu i istinu oko ubistva svog sina. 

– Muriz Memić i ja od prvog momenta govorimo istinu, a to je da su nam djeca brutalno ubijena. To isto je rekao i naš advokat Ifet Feraget.

Poslije današnjeg dana i pokretanja istrage za ubistvo gdje su navedena imena onih za koje Muriz i Ifet Feraget tvrde od prvoga dana da su učestovali u ubistvu Dženana Memića, valjda je svima jasno koliko je trebalo snage i upornosti da bi se došlo do toga. 

Čvrsto vjerujem da će Tužilaštvo BiH u narednom periodu pokazati snagu da se izbori sa svim vrstama pritisaka, privede ubice Davida Dragičevića i Dženana Memića pravdi i tako vrati povjerenje građana.

Sve ostalo bi vodilo daljem sunovratu pravosuđa u Bosni i Hercegovini. Pravda za Davida i Dženana – poručio je Dragičević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.