DOKAZNI MATERIJAL JESTE NESTAO, KO JE KRIV? KRIVO JE MORE

Da je korumpirani tužilac i član udruženog zločinačkog poduhvata Dalibor Vrećo po ko zna koji put zloupotrijebio instituciju tužilaštva sa ciljem zataškavanja ubistva Davida Dragičevića, bilo je jasno odmah na početku montiranog procesa dvojici krim.tehničara optuženih za uništavanje jednog od krunskih dokaza u istrazi Davidovog ubistva.

U toku cijelog procesa ukazivano je da se postupajući tužilac Vrećo koji je duboko involviran u državni projekat zaštite izvršilaca i nalogodavaca ubistva nalazi u sukobu interesa. Naime tokom lažne istrage ovlaštena lica su namjerno uništila ili sakrila dokazni materijal, a tužilac Vrećo je u toj istrazi bio njihov nadređeni rukovodilac. Kao takav on je direktno odgovoran za sve preduzete radnje u toku istrage i morao se zbog ovog krivičnog djela naći na optuženičkoj klupi. Umjesto toga na volšeban način tužilac Vrećo postaje osoba koja zastupa tužbu protiv svojih saradnika.
Bilo je očekivano da je tužba napravljena na toliko neprofesionalan način da nije postojala nikakva šansa da ovo suđenje zaista razjasni sve okolnosti i istinu o krivičnom djelu uništavanja dokaznog materijala.

Ono što nije jasno je koji je to sud, i kakav je to sudija potvrdio ovako aljkavu optužnicu? Osim ako sve nije bilo unaprijed dogovoreno da bi se makar lažnim suđenjem umirila javnost. Drugačija presuda osim sramne nije očekivana. Odnosno pravosudni sistem koji je označen kao najkorumpiraniji u Evropi nije mogao donijeti drugu presudu osim oslobađajuće. David Dragičević jeste ubijen. Navodna istraga nije donijela nikakav rezultat, dokaz jeste ukraden, uništen ili sakriven ali niko nije kriv. Krivo je more.

Ako mislite da će moći ovako varate se. Ako mislite da ste ovim nešto završili varate se. Samo ste pokrenuli neminovno i otvorili pandorinu kutiju. Vidimo se uskoro pod drugim okolnostima.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.