Davidovo srce

Kao i svake nedjelje od povratka Davora Dragičevića u Banja Luku i ove nedjelje članovi grupe Pravde za Davida će se okupiti na ušću Crkvene u Vrbas gdje je položeno tijelo Davida Dragičevića. 

Članovi grupe Pravde za Davida  su na tom mjestu prvi put 07. 04 2019.  godine napravili obilježje u obliku srca te su tom prilikom radili i spomen ploču na kojoj su ispisani Davidovo ime prezime te datum koji je promijenio sve.  Takođe je posađeno cvijeće i dvije dunje.  Jedna dunja je predstavljala simbol istine o njegovom stradanju, druga kao simbol pravde za Davida. Unutar dva dana komunalna policija je u potpunosti uništila postavljeno obilježje. 

Prvo srce

Aktivisti grupe Pravda za Davida su više od četrdeset puta pravili obilježje u obliku srca, u kojem se nalazilo posađeno cvijeće i svijeće, jer je komunalna policija svaki put na poziv Policijske stanice- Centar izlazila na teren i uklanjala cvijeće. 

Sve što je podsjećalo na Davida i na njegovo monstruozno ubistvo smetalo je isključivo pripadnicima MUPa.

Za ta besramna uklanjanja srca niko nije odgovarao, osim u slučaju prvog uklanjanja kada je naređeno gradskoj upravi da moraju snositi troškove,  te da razlozi rušenja srca nisu u skladu sa zakonom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.