David Dragičević

David Dragičević (21) bio je svestrani mladić iz Banjaluke. Studirao je dva fakulteta – Elektrotehnički fakultet u Banjaluci i IT Akademiju iz Zemuna, koju je pohađao online. Još u srednjoj školi je zarađivao džeparac tako što je popravljao računare svojim prijateljima, te djeci iz osnovnih i srednjih škola davao instrukcije iz matematike i informatike.


Davor Dragičević posljednji put je vidio svog sina Davida 17. marta 2018. godine, oko 19 časova. David se tada pozdravio sa svojim ocem i otišao u grad. Kobne noći je izašao iz svoje kuće u noćni provod, iz kog se nikada nije vratio. Ujutru oko 6 časova je njegov otac primijetio da ga nema, što nije bilo specifično ponašanje za njega. Pokušavao ga je nazvati, ali mu je telefon bio isključen. Kontaktirao je Davidove prijatelje kako bi došao do informacija o njemu, a zatim se obratio policiji.

Već tada se vidjela neozbiljnost policijskih službenika, koji su Davidovom ocu rekli da mu se sin „vjerovatno negdje zabavlja“. Roditelji su započeli potragu koja je trajala punih šest dana, u čemu su im pomagali prijatelji i sugrađani. Pretraživali su banjalučka naselja, a Davidov otac je kasnije izjavio da je lično pregledao više stotina napuštenih objekata, plašeći se da je njegov sin zatočen u nekom od njih. Tokom potrage policija nije imala nikakve informacije o njegovom mogućem kretanju.

U noći nestanka, David je boravio u kafiću svog strica, kome je rekao da je „Filip Ćulum kriv ukoliko mu se nešto desi“. To isto je putem Instagram naloga napisao i svom prijatelju, koji se tada nalazio u Sloveniji. David je u noći između 17. i 18. marta posljednji put snimljen kamerom kafića „988“ u centru Banjaluke. Nakon toga, gubi mu se svaki trag.

Još tokom potrage pojavio se svjedok koji je tvrdio da je u ranim jutarnjim časovima 18. marta sa balkona svog stana vidio masovnu tuču u centru Banjaluke, nedavno od mjesta gdje je David posljednji put viđen. Kako je naveo, više od 10 osoba tuklo je jednog mladića, koga su zatim ubacili u auto i odvezli u nepoznatom smjeru. Pretpostavka je bila da se radi o Davidu, što bi i po vremenu i po mjestu događaja odgovaralo u odnosu na posljednji snimak kamera. Jedina kamera koja je mogla snimiti ovaj događaj jeste kamera video nadzora na obližnjoj Raiffeisen banci. Taj snimak nikada nije pronađen, a pripadnici MUP-a su navodno greškom izuzeli snimak sa pogrešnim datumom.


Nakon šest dana potrage, Davidovo tijelo je pronađeno 24. marta 2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas. Crkvena je potok koji protiče kroz centar grada, većim dijelom nalazi se ispod zemlje i pretvoren je u kanalizaciju.Vrbas je rijeka na čijim obalama je smještena Banjaluka. Davidov otac ubrzo je identifikovao tijelo svog sina, a već u tom trenutku bilo mu je jasno da je David ubijen na monstruozan način. Njegovo tijelo bilo je prepuno modrica i povreda, koje su ukazivale na to da je smrt bila nasilna.

One Reply to “David Dragičević”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.