DAN KADA JE KLINAC OTIŠAO IZ GETA

Dvanaesti Mart 2019. godine zapečatio je svu brutalnost i neljudskost režima u RS i gradskih vlasti Banjaluke. Dan kada je posramljena Banjaluka protjerala Davida posljednji put. Protjerala i odrekla se svog djeteta, svog stradalog sugrađanina. Dan kada je klinac zauvijek otišao iz geta.

Jesi li vidjela Banjaluko nekadašnja ljepotice patnju i bol roditelja kojima su oteli i ubili sina. Jesi li čula Banjaluko krik majke kojoj su ubili sina pa mu ni u grobu nisu dali mira? Pa su je natjerali da gleda kako joj sina iz groba pomjeraju. 

Jesi li čula Banjaluko majku koja gleda dok joj sina iz kovčega u kovčeg prebacuju kako kaže idi vidi da li je ono MOJ DAVID.

I onda si nekadašnji lijepi grade pokušao da zabranis svojim građanima da svog Davida isprate posljednji put. A oni ga dostojanstveno ispratili i čuvali. Da zauvijek ode u tuđinu koja će mu za razliku od tebe dati komadić zemlje u kojoj će imati mir i spokoj.

Znaš li Banjaluko koliko te David volio? Znaš li da je mogao birati gdje će živjeti. I izabrao je tebe grade naš.

Dopustila si Banjaluko da ga otmu, da ga ubiju. Pa onda još i da lažu. Pa si grade pokušao da ukloniš i zabraniš svaku uspomenu na tvog Davida. Zašto si to dopustila nekadašnja krajiška ljepotice.

Jesi li vidjela Banjaluko kako je otac i sam protjeran dočekao mrtvog sina tamo negdje u tuđini. Je li te bar malo zaboljelo nesretni grade? Stidiš li se grade kog mrzimo i kojeg volimo. Za tebe se borimo Banjaluko jer nisi ti samo njihova. Malo si i naša. I to malo što si naša dovoljno je da se za tebe borimo, da te otrgnemo iz ralja ubica i kriminalaca. Da tvoje ime skinemo sa crnih hronika svjetskih medija.

I danas tri godine nakon što je David zauvijek napustio Banjaluku  slučaj otmice i ubistva nije riješen. Ubice su na slobodi, a svi oni koji su zloupotrijebili institucije i organizovano zataškavali ubistvo su napredovali u svojim karijerama.

Slučaj Dragičević preuzelo je Tužilaštvo BiH od kojeg zahtijevamo ubrzanu istragu, hapšenje i procesuiranje odgovornih za zločin ubistva. Ali i istragu o istrazi koja će dovesti do odgovornih za zloupotrebu službenog položaja sa ciljem zataškavanja ubistva Davida Dragičevića.

Oprosta i zaborava nema

PRAVDA ZA DAVIDA

One Reply to “DAN KADA JE KLINAC OTIŠAO IZ GETA”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.