DA NE ZABORAVIMO KAKO SU POKUŠALI UBITI DAVIDA DRUGI PUT

Kada je MUP RS pojačan patologom Željkom Karanom 26.03.2018. godine održao sramnu press konferenciju bilo je svima osim njima jasno da se radi o jeftinoj i slabo režiranoj predstavi za javnost.

Ta predstava je po njihovom mišljenju trebala da zadovolji porodicu i građane Banjaluke, ali i zatvori SLUČAJ UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA. Potrudili su se oni doduše nemušto nejasno i nervozno da “dokazima” potkrijepe ono što je na brzinu osmišljeno i pripremljeno. Pa su kao loši i slabo plaćeni glumci obarali pogled i nervozno lomili prste pričajuci i dokazujući gomilu laži. 

Još u toku same konferencije svakome sa malo mozga bilo je jasno da lažu i potcjenjuju inteligenciju porodice ali i čestitih građana. I upravo ta činjenica bila je kap koja je prelila času i navela građane da kažu DOSTA JE BILO!  Ovo vam je zadnje što ste uradili. U narednom periodu porodica pokojnog Davida uspjela je kroz zvanična i legalna vještačenja dokazati da su svi navodi sa te konferencije neistiniti. 

Do današnjeg dana nije stiglo izvinjenje, ali ni zakonski progon učesnika konferencije zbog zataškavanja ubistva. Upravo suprotno od toga. Svi su napredovali i unaprijeđeni na više funkcije. Kako su se protesti grupe nastavljali i postajali iz dana u dan sve masovniji, tako se u njihove redove počela uvlačiti nervoza. Upravo ta nervoza kombinovana sa niskom inteligencijom partijskih kadrova dovela je do niza katastrofalnih poteza koji su po njima trebali diskreditovati žrtvu, porodicu ali i grupu PRAVDA ZA DAVIDA 

Međutim svaki njihov potez bio je toliko očajan da je čak i onima koji ih podrzavaju postalo jasno da sami ukazuju na svoju krivicu. Angažovali su veliki broj lažnih i potkupljenih analitičara kvazi stručnjaka kojima je ustupljen medijski prostor javnog servisa da po svaku cijenu satanizuju porodicu i grupu PzD. Nerijetko im stavljajući metu na čelo podstičući svaku propalicu da preduzme nasilne korake navodno štiteci USTAVNI POREDAK. Jer po njihovom tumačenju ustava krivično djelo je tražiti da ubice budu uhapšene. Onog momenta kada su shvatili da i pored svega raste pritisak i popularnost grupe odlučili su se na nasilno zaustavljanje borbe. Pa su 25. 12. 2018. godine izveli sramnu akciju u kojoj su nevjerovatno jake i do zuba naoruzane policijske snage brutalno napale građane koji su samo tražili poštovanje zakona.

Tim činom MUP se zvanično i otvoreno stavio u službu prikrivanja zločina i zauvijek izgubio svaki kredibilitet i povjerenje.Danas skoro četiri godine poslije MUP RS i OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO BANJA LUKA. i dalje ne rade ništa osim progona roditelja i aktivista grupe. Slučaj ubistva Davida Dragičevića jeste preuzelo TUŽILAŠTVO BIH ali to ne znači potpuni prestanak odgovornosti MUP-a RS i OJT BL. Neko od vas mora i odgovarati gospodo.Da bi se slučaj što prije priveo kraju i odgovorni bili kažnjeni bitno je izvršiti pritisak na Tužilaštvo BiH i staviti im do znanja da vremena viiše nema.

I vi možete pomoći da se to što prije desi tako što ćete svakodnevno i uporno od državnih organa zahtijevati da rade svoj posao,da poštuju ustav i zakon.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.