Da li je donji veš Davida Dragičevića dokazni materijal ili ne?

U Banjaluci je održano ročište u slučaju Davida Dragičevića. Sudi se Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku koji se terete da su uklonili dokazni predmet, odnosno donji veš ubijenog Davida Dragičevića.

Odbrana je tražila da se sasluša bivši glavni tužilac Vrećo jer je u postupku, dok je predmet još bio u Tužilaštvu, izjavio da “bokserice nisu bile dokazni materijal” i da se utvrdi da li je Tužilaštvo smatralo da li je ili ne to dokazni materijal. Ukoliko nije onda ne bi bilo ni samog predmeta za koji se terete Marijanac i Bošnjak.

Izuzeće Vreće zatraženo je na ročištu održanom 15. jula.

Aleksandar Jokić, branilac prvooptuženog Marijanca, tražio je Lepirovo svjedočenje “zbog njegove izjave date medijima u kojoj je tvrdio da donji veš Davida Dragičevića nije dokaz”. Zahtjevu se pridružio i branilac Damir Alagić.

Na današnjem ročištu, sutkinja Osnovnog suda u Banjaluci Radmila Medaković je odbila zahtjev Odbrane za saslušanje Želimira Lepira, bivšeg glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

“Odbrana me nije uvjerila da bi saslušanje ovog svjedoka bilo šta promijenilo”, obrazložila je Medaković.

Sutkinja je odbila ovaj prijedlog uz obrazloženje tužioca Dalibora Vreće da je sam Lepir prikupljao dokaze u ovom predmetu, te da je smatrao da to nije dokazni materijal.

https://www.facebook.com/pravdazadavidadragicevica/videos/1010576493072209

Kako je javila reporterka N1 Anđelka Marković, bio je prijedloga da se sasluša dežurni tužilac koji je bio postupajući u momentu kada je pronađeno tijelo Daida Dragičevića. Prijedlog je odbijen.

Prihvaćeno je da se na narednom ročištu saslušaju Zoran Živković, Siniša Kojdić i dr. Zoran Obradović iz razloga što je nejasno gdje se ta tzv. smeđa vreća sa dokaznim materijalom, odnosno sa odjevnim predmetima Davida Dragičevića, sve kretala. Sumnja se da su iz nje uzeti određeni predmeti.

Nije usvojen prijedlog odbrane, a ni ono na čemu insistiraju iz Grupe “Pravda za Davida”, da dođe do izuzeća postupajućeg tužioca Dalibora Vreće.

Suđenje se nastavlja 4. novembra.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.