BOJIŠ LI SE DALIBORE VREĆO

Nikada u istoriji modernog pravosuđa nije zabilježen slučaj da tužiocu smeta slika žrtve.

Tužilac u sudskom procesu štiti interes žrtve i porodice žrtve. Odnosno tako bi trebalo da bude. Kada se radi o slučaju ubistva Davida Dragičevića to pravilo ne važi. Pa je banjalučko Okružno tužilaštvo predvođeno Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom umjesto da riješi slučaj ubistva radilo sve da isto zataška.

Postupajući tužilac Dalibor Vrećo, čovjek koji je tri godine vodio lažnu istragu o ubistvu Davida Dragičevića tražio je da se zabrani unošenje slike ubijenog mladića u sudnicu. Ovaj presedan koji do sada nije zabilježen u sudskoj praksi desio se u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Zašto toliki strah od Davidovog lika? Zašto toliki strah od članova grupe Pravda za Davida?

Dalibore Vrećo znamo da je tvoj strah opravdan. I ti to znaš. Bježati od pravde se može. Ali se pobjeći ne može. Tačno je da po sadašnjim zakonskim propisima tužioci ne mogu pred sudom odgovarati za svoje odluke. Ali to te neće zaštititi jer se taj zakon odnosi samo na tužilačke postupke i odluke koje su u skladu sa ustavom i zakonom.

Ustav nigdje ne predviđa mogućnost da postupajući tužilac zataškava ubistvo, blati ugled žrtve i štiti ubice. Vrećo spavaš li mirno? Znamo da ne spavaš. Šetaš li gradom mirno i slobodno? Znamo da ne šetaš. A zašto je to tako?

Bojiš se Dalibore Vrećo onih za čiji račun si se upustio u najteži oblik kriminala zloupotrijebivši funkciju tužioca da bi zaštitio ubice. Sada si već svjestan da je pitanje dana kada će biti pokrenuta istraga tvojih zlodjela. Svjestan si da će se sve završiti sa lisicama na tvojim rukama, i da niko od tvojih šefova neće prstom mrdnuti da ti pomogne. Neće jer i njih čeka sudbina Dalibora Vreće- vreće. Neka se spreme razni Ćulumi, Ilići, Lepiri, Lukači, Kremenovići i ostali

Oprosta i zaborava nema.

PRAVDA ZA DAVIDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.