25.12. – obilježavanje treće godišnjice brutalne policijske represije prema “Pravdi za Davida”

Dana, 25.12. 2021. sa početkom u 12 časova na Trgu Krajine okupiće se članovi grupe ” Pravda za Davida”. Građanima i medijima obratiće se otac ubijenog Davida Dragičevića , Davor Dragičević, a povodom obilježavanja treće godišnjice brutalne policijske represije 25.12.2018. godine i početka policijskog progona, represije i diskriminacije.

Cilj mirnog javnog okupljanja je da se javnost podsjeti na sve nemile događaje iz perioda od 25.12. do 30.12.2018. godine i na šta je sve vlast spremna kako bi spriječila borbu za otkrivanje istine i pravde o ubistvu našeg mladog sugrađanina Davida Dragičevića. Takođe bismo građanima objasnili na koji način da se bore za svoja prava i slobode u uslovima policijske represije, diskriminacije i progona. Vlastima Republike Srpske će se poslati jasna poruka da se policijskim nezakonitim i represivnim metodama ništa ne postiže i da se samo pravi kontra efekat. Pravosudnim vlastima (prije svega tužilaštvima) ćemo apelovati i od istih zahtijevati da zaštite građanska prava i slobode koje su ugrožene nezakonitim i kriminalnim postupanjem od strane policije na način što će u vrlo kratkom roku postupati po krivičnim prijava podnesenim od strane građana, a protiv policijskih službenika i tako što će po službenoj dužnosti voditi istrage protiv nečasnih pripadnika policije, a što danas nažalost nije slučaj.

David Dragičević dvadesetjednogodišnji student iz Banjaluke nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Ubice i saučesnici su još uvijek na slobodi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.